Què és l’AFA?

L’AFA, Associació de Famílies d’Alumnes, és la forma més efectiva que tenen totes les famílies d’agrupar-se i organitzar-se dins de l’instiut. L’AFA és una entitat sense afany de lucre, reconeguda legalment al registre d’associacions i les seves funcions estan regulades per un decret de la Generalitat de Catalunya.  Des de l’AFA, es pot desenvolupar una plataforma oberta…

L’AFA, Associació de Famílies d’Alumnes, és la forma més efectiva que tenen totes les famílies d’agrupar-se i organitzar-se dins de l’instiut. L’AFA és una entitat sense afany de lucre, reconeguda legalment al registre d’associacions i les seves funcions estan regulades per un decret de la Generalitat de Catalunya. 

Des de l’AFA, es pot desenvolupar una plataforma oberta a la participació i reivindicació de tots els aspectes referents a l’educació, per tal d’aconseguir, juntament amb els docents, la millor formació dels nostres fills, basada en els principis propis d’una societat democràtica.

La tasca de les AFA col·laboradora i vigilant davant les responsabilitats de les administracions, i reivindicativa pel que fa a la qualitat de l’ensenyament, esdevé‚ cada cop més important en la nostra societat.

Una bona gestió de l’AFA comporta la participació i la dinamització global del Centre; per obtenir això, cal:

– Compromís per part dels membres actius de la junta directiva.

– Col·laboració i suport de totes les famílies.

– Diàleg i col·laboració amb tots els sectors de la comunitat educativa.

– Accés a la informació.

– El suport als docents i la direcció.

– L’assessorament de federacions i d’altres institucions.

A més, l’AFA :

– Dóna suport als familiars, docents i també als òrgans de govern del centre en tot allò que contribueixi a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nois.

– Promou la participació dels familiars a la comunitat educativa potenciant la seva implicació en el funcionament del centre.

– És un espai de reflexió que permet a les famílies reflexionar i opinar sobre el funcionament quotidià de l’escola i sobre temes educatius d’abast més general.

– És el principal interlocutor que tenen els docents i els equips directius per tractar els temes que afecten a tot el col·lectiu de famílies.

– Participa en la pressa de decisions i en el govern del centre mitjançant un representant al consell escolar de centre.

– Orienta a les famílies en l’exercici dels seus drets i obligacions com a membres d’un centre educatiu sostingut amb fons públics.

– Administra i gestiona els recursos que s’inverteixen en millores per a l’institut i l’educació de tots els nens.

Tags:

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar